Kost og motion

Motion

I en del år har vi haft fokus på motion gennem leg og motion. Vi leger rigtig meget i det daglige sammen med børnene, og de får mulighed for at få rørt sig. Der bliver f.eks. løbet, cyklet, danset jumpstyle og spillet en masse bold. Det både i naturen, på vores multibane og i gymnastiksalen.

Vi har i en årrække haft “Diplomløb” på Skovgården. Når børnene bevæger sig, får de point. Der er mange mulige måder at bevæge sig og få point på. F.eks. giver det point at svømme, cykle til den nærmeste by, løbe, gå og løbe på rulleskøjter. Ideen er, at det skal være sjovt at røre sig.

Der er også en del af de unge, som går til sport i foreninger udenfor Skovgården. Det være fodbold, håndbold, tennis, klatring, parkour eller gymnastik.

Kost

Vi har fokus på et godt, sundt og sjovt liv – og derfor har vi også øje for, at sund kost er med til at give os energi og glæde.

Vi gør meget for, at maden ser dejlig ud, smager og dufter godt og er varieret.

Der serveres 3 hovedmåltider om dagen og 3-4 mellemmåltider. Vi undgår for meget sukker, og til gengæld sker det, at vi får ”sund slik” f.eks. mandler, rosiner eller en smoothie.

Ved festlige lejligheder er der selvfølgelig dessert og kage. Cirka hver anden uge bages der enten kage eller pandekager på afdelingerne.

Børnene dufter maden i løbet af dagen, og rigtig mange er lige i køkkenet for at høre, hvad der er på menuen. Maden bliver altid præsenteret af køkkenpersonalet, så alle ved, hvad de spiser. Der er altid grønt til maden.

Til formiddagspausen er der hver dag frisk brød og grønt til alle.

Vi forsøger at arbejde med børnenes sanser: at dufte og smage på maden, ligesom vi forsøger at skabe sunde madvaner for børnene, som de kan falde tilbage på senere i livet.

Mange forældre vil også gerne have vores opskrifter og en snak om mad med vores køkkenleder. Det synes vi er så dejligt.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.