En typisk hverdag på døgnafdelingerne

Alle børn bliver vækket ved 7-tiden. Nogle skal i bad. Andre har taget bad aftenen forinden.

Børnene bliver vækket på forskellige måder, og det er vigtigt, at alle kommer i gang med dagen på en god måde.

Vi spiser morgenmad i to spisestuer. Børnene skiftes til at hjælpe med at få morgenmaden på bordet. De voksne hjælper, hvis det er nødvendigt. Når vi spiser i to stuer, er det, fordi vi ellers ville sidde for mange rundt om bordet, og det er ikke hyggeligt.

Derfor sidder der højst 5 børn/unge og en voksen sammen og spiser.

Efter morgenmaden stiller alle deres tallerken, bestik og glas i opvaskemaskinen, og så er det tid til at børste tænder. Når alle er klar, går vi i skolen, hvor lærerne venter. Kl. 8.15 begynder undervisningen.

Undervisningen slutter kl. 13 for de mindste elever og for de større børn kl. 14.45.

Klokken 13 mødes alle i spisesalen, hvor der serveres varm middagsmad. Mange børn har i dagens løb været forbi køkkenet for at høre, hvad der er på menuen. Vi sidder ved mindre borde, og børnene har faste pladser. Der sidder også en voksen ved hvert bord.

Efter maden går de større elever tilbage til skolen og har undervisning, og de mindre børn følges med de voksne på afdelingen. Fra kl. 14 til 15 er der pause på værelserne, hvor der er mulighed for at lege, spille musik, slappe af, læse eller måske tage sig en lur. Kl. 14.45 kommer de store elever tilbage, og et kvarter senere samles alle børn og voksne for at snakke om, hvad der skal ske i dagens løb. Det kan være legeaftaler, fritidsaktiviteter, en tur i byen med en ven eller primærpædagog, oprydning eller andre ting.
Eftermiddagen går med disse aktiviteter.

Til aften spiser vi rugbrød og pålæg. Nogle gange kan vi finde på at tage maden med på stranden eller i skoven. Vi spiser også somme tider ved vores bålplads.

Aftenen går med stille og rolige aktiviteter.

Børnene har forskellige sengetider, alt efter søvnbehov og alder.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.