Afdelingerne

Gul og Rød er begge døgnafdelinger, mens Blå er dagbehandlingsafdelingen, hvor børn, der bor hjemme, er om eftermiddagen efter skoletid. Børn fra både døgnafdelingerne og dagafdelingen går i skole i Skovgårdens skole.

Rød afdeling

befinder sig på første sal af Skovgårdens hovedbygning, som er fra 1890 og rummer i stueetagen bl.a. administration, fælleskøkken og spisesal.
Børnene på Rød afdeling påstår gerne, at de har den bedste udsigt. Skråvægge, lokaler i forskudte plan og kvistvinduerne skaber en hyggelig stemning afdelingen. Fra den ene stue er der adgang til en skøn tagterrasse med udsigt over parken.
Alle børn har deres eget værelse. Værelserne er ikke lige store, men fordeles efter hvilke behov børnene har.

Rød afdeling har 2 tv-stuer, kombineret køkken / opholdsstue, bade- og toiletfaciliteter, kontor samt pædagogernes soverum.

Gul afdeling

har sit eget hus med køkken / spiserum, fælles opholdsstue, x-box spillerum, toilet- og badefaciliteter, kontor samt pædagogernes soverum.
Fra opholdsstuen er der direkte udgang til en skøn solterrasse, græsplæne samt bålplads til udendørs hygge.

Alle børn har deres eget værelse. Værelserne er ikke lige store, men fordeles efter hvilke behov børnene har. Afdelingens piger bor på “pigegangen”, som ligger lidt separat fra drengene – med eget bad og toilet – dog uden at børnene af den grund er adskilt fra hinanden i det daglige.

Blå afdeling

holder til i deres eget nye hus, hvor de har et stort køkken/alrum med udgang til en stor terrasse. Indenfor er der spillerum, krea rum, puderum, kontor og toiletter.
Børnene har nem adgang til gymnastiksalen, som befinder sig i en tilbygning til hovedbygningen. Desuden kan alle benytte sig af hoppepude, bålplads, park, legeplads, gocartbane, boldbane, multibane, racerbane og sanserum.

Alle 3 afdelinger har adgang til både bil og bus til hverdags- og weekendkørsel.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.