Velkommen til Skovgården

Det er vigtigt, at børnene på Skovgården oplever, at deres hverdag og liv er så almindeligt som muligt. Selvom Skovgården er en behandlingsinstitution skal børnene opleve at have en barndom og ikke en behandlingsdom. Det skal være godt at være barn på Skovgården – også selvom livet kan være vanskeligt og svært.

Forældrene er en vigtig del af børnenes liv. Vi sætter stor pris på, at forældrene er aktive ved at ringe eller komme på besøg. Det er guld værd, at forældrene fortæller om børnenes opvækst, og om hvordan de oplever børnenes ressourcer og vanskeligheder.

Vi skaber en kultur for børn og voksne, hvor udvikling er mulig.

Leg og anerkendelse samt genkendelighed og gentagelser og dermed tryghed er vigtige forudsætninger for, at børn har mulighed for positiv udvikling. Vi leger meget for at udvikle, for at få erfaringer og for at have det sjovt.

Vores hverdag er genkendelig, og vi har venlige, langmodige og vedholdende voksne omkring børnene.

Det er de voksne, som skal forstå børnene, og ikke børnene der skal forstå de voksne.

Vores håb for børnene på Skovgården er, at de – når de bliver voksne – kan begå sig i vores samfund; at de har modtaget så meget uddannelse, som de har evner til samt at de har forudsætningerne for at kunne hjælpe deres egne børn godt på vej.

Vi lægger vægt på, at vores hverdag afspejler vores værdigrundlag og vores faglighed.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.