Inspiration

Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn, når vi arbejder med børnene på Skovgården. Alle børn er unikke, og derfor følger vi ikke en bestemt vej i behandlingsarbejdet. Her kan du læse om, hvordan vi arbejder fagligt. Hvor og af hvem finder vi inspiration til det, vi gør i behandlingsarbejdet i det daglige.

Vi vil også gerne være med til at inspirere andre. Det gør vi via vores temadage, som du også finder information om her. Desuden har vi skrevet og publiceret flere artikler og skrifter, som du kan downloade og lade dig inspirere af.

Metoder og tilgange: Theraplay podcast

I podcasten bliver du klogere på bl.a. de fire essentielle kvaliteter i forældre-barn-relationen, som metoden tager udgangspunkt i: struktur, omsorg, engagement og udfordring. Du kan også høre, hvordan du som socialpædagog kan bruge Theraplay i dit daglige arbejde med børn og unge med tilknytningsforstyrrelser.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.