Temadag 2015

Temadag 2015 - om Theraplay

Den 4. november 2015 havde vi igen fornøjelsen af at afholde den årlige temadag for fagpersoner indenfor anbringelsesområdet for børn og unge.

Da vi samtidig også ønskede at markere Skovgårdens 125 års jubilæum, var det en fornøjelse at kunne præsentere Phyllis Booth for de deltagende.

Phyllis Booth er klinisk direktør emeritus på ”The Theraplay Institut” i Evanston, Illinois. Hun har siden 1969 været med til at introducere terapiformen i USA. Hun har været med til at udvikle det teoretiske fundament for Theraplay, strukturen og indholdet af Theraplay-uddannelsen samt certificering af uddannelsen.

På dagen delte Phyllis Booth ud af sin livslange erfaring med Theraplay, dens tilblivelse og anvendelse. Terapiformen er udviklet til børn i alle aldre, hvis udvikling er blevet forstyrret i mere eller mindre alvorlig grad.

Theraplay er kendetegnet ved at være en energifyldt, legende og glædesfuld terapiform, der støtter barnet i at opleve den magiske verden, som barndommen bør være. Og dette fik deltagerne lejlighed til at opleve denne dag.

Der var fulde huse, og deltagerne var meget engagerede og lyttede, legede, grinede og erfarede en masse denne dag.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.