Temadag 2006

Temadag 2006

Den 1. november 2006 holdt vi igen temadag. Dagens tema var øjeblikke, og vores oplægsholder var skuespiller Ghita Nørby.

På denne årets første vinterdag med sne og slud havde vi lys og varme inden døre. På trods af vejret fandt Ghita Nørby og mange gæster vej til Skovgården.

Efter en kort velkomst af forstander Inge Lind Sørensen, talte Ghita Nørby om øjeblikke og sagde bl.a.:

ӯjeblikkene er mine kilder.

I øjeblikke, hvor jeg er på scenen gælder det:

Jeg prøver at leve op til det maksimale – jeg ved at øjeblikket kræver noget af mig – jeg kan ikke et eneste sekund vige udenom – jeg skal være fuldt til stede – levere hvad jeg har – og lidt til.”

Om livets øjeblikke siger Ghita Nørby: ”Tilstedeværelse – at være til stede i nuet. Jeg føler selv, at jeg i heldige øjeblikke er selvforglemmende. Det, at et menneske ikke spekulerer på, hvor gammel hun er, eller hvordan hun ser ud, hvad hun laver, men er levende i selve øjeblikket. Det er vel at være selvforglemmende. Jeg er det i haven eller med mine børnebørn. Pludselig kan jeg være lige så optaget af en leg, som de er. Lykkeligere tror jeg ikke et menneske kan være.

Jeg prøver at påskønne tilværelsen. Jeg synes, den er interessant. Jeg er nysgerrig efter at leve.”

Efterfølgende var der i de 7 workshops med Skovgårdens medarbejdere fokus på livet på Skovgården og dets øjeblikke.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.