En typisk hverdag på dagafdelingen

Vi starter med at spise frokost sammen kl. 13 i spisesalen, hvor vi sidder ved små borde og smager på den dejlige mad køkkenet har lavet.

Kl. 13.30 går vi på afdelingen, og her er der mulighed for at lave en masse forskellige aktiviteter. Vi kan rigtig godt lide at lege fælleslege, og vinke-gemmeleg er særligt populært. Vi har også luftgeværer, fiskestænger og cykler, og vi bruger også tid ved gamer-computerne eller PlayStation.

Om mandagen er alle ”dagbørn” med på afdelingen, så her er der børn i alle aldersgrupper fra 6 år til 15 år, og vi har det sjovt helt til kl. 16.00, hvor alle bliver hentet.

Tirsdag-torsdag går de større børn i skole hele dagen, så her er det kun de yngre børn, som er på afdelingen. Vi slutter dagene kl. 15.00, hvor alle bliver hentet

Fredag er dagafdelingen lukket og alle børn bliver hentet efter frokost kl. 12.30

Derudover vil der hver måned være eftermiddags- og aftenarrangementer. Det kan være for alle børn, hvor vi f.eks. fejrer halloween eller for en mindre gruppe, som tager på mountainbike tur eller ud i vores sommerhus og hygger.

I sommerferien har vi også åbent i både den første og sidste uge. I den første uge laver vi en masse sjove ting på Skovgården og tager på en tur eller to. I den sidste uge af sommerferien, tager vi på koloni fra mandag til torsdag og her hygger vi sammen og laver en masse spændende aktiviteter.

Børnene siger: ”Det er sjovt at være på Blå, fordi jeg kan være sammen med mine venner”, ”Jeg må selv bestemme, hvad jeg har lyst til”, ”De voksne gider at lege med mig”.

DR serien: Vores børnehjem

Se DRs serie "Vores Børnehjem" om 18 børns hverdag på Skolehjemmet Skovgården. I serien følger vi børnenes liv igennem et år og oplever med deres øjne, hvordan det er at bo et sted som Skovgården.